Gerecht
Gezonde chocomousse taart op basis van Tofu

Benodigdheden: voor 8 taartvormpjes
Chocomousse vulling :
- 250 gram Tofu
- 200 gram gesmolten pure chocolade
- 100 ml Alpro Almond Dark Choco
- 100 gram pindakaas
- snuf zeezout
Taartbodem :
- 350 gram havermout vlokken
- 100 gram havermoutmeel
- 2 soeplepels gebroken lijnzaad (meng het met 6 soeplepels warm water en even laten rusten )
- 1 rijpe banaan
- 100 ml havermout melk of melk naar keuze
- 2 soeplepels dadel stroop
- Soeplepel bicarbonaat
Bereidingswijze :
- We verwarmen de oven al voor op 180 graden .
- Neem een kom en prakken de banaan fijn met een vork en doe de havermout vlokken erbij.
- Voeg de melk en de rest van de ingrediënten ook bij toe en meng zeer goed .
- De taartvormpjes worden nu ingevet met kokosolie en dan doen we het deeg erin .
- Dan doen we de taartvormpjes de oven in voor 25 min .
- We laten de taartbodems afkoelen en we beginnen nu aan de chocomousse vulling .
- Smelt alvast de pure chocolade au-bain-marie ,en snij de tofu blok in kleine blokjes .
- In de blender stoppen we de tofu met de chocomelk en pindakaas en mixen het samen tot een gladde maar stevige mengsel.
- Dan mag de gesmolten chocoladesaus er ook bij nogmaals mixen en voila we hebben onze stevige mousse .
- Neem nu de taartbodems en vul het goed op met de chocomousse.
- Werk het af met bosvruchten en kokosschilfers .
- Eve laten afkoelen in de ijskast en aanvallen maar .
Zie je die dikke chocolade vulling? Overheerlijk! Hier wil je echt wel je tanden in zetten!